Der er ingen tvivl om, at det er utroligt vigtigt at have en hurtig hjemmeside i dag. For når det kommer til hjemmesider, så skal der bare et sekunds ventetid for meget til, før utroligt mange besøgende kan flygte til en anden side.
Og derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du har styr på hastighedsoptimering – kunsten at få en hurtigere hjemmeside end konkurrenterne. Men hvordan laver man lige hastighedsoptimering? Det kan du få 5 gode råd til lige nedenfor! Du kan også søge hjælp hos TLA Media.
Vælg webhotel med omhu
Noget af det først, som du kan gøre, er at sørge for, at du har valgt et webhotel, hvor der er plads til dig.
For når det kommer til at vælge webhotel, så vælger du jo blandt andet, om du skal have en delt server med andre hjemmesider. Gør du dette, så kommer du selvfølgelig til at miste server-ydelse, hvilket i pressede situationer med mange besøgende kan nedsætte din hjemmesides hastighed.
Gør din filer mindre, og kombiner dem
Hastighedsoptimering kan opnås på mange måder, men det helt klassiske er bare at gøre tingene mindre, end de var før. Derfor skal du ”minify” dine filer, så de fylder så lidt som muligt.
Jo mere dine filer fylder på en server, jo længere tid vil det tage at finde dem til de besøgende. Derfor er det en god idé at få deres filstørrelse ned så langt som overhovedet muligt, samtidig med at du også sørger for, at du har kombineret så mange af dine filer som muligt.
Billeder i mindre filstørrelse
Billeder kan være en af de helt store syndere, når det kommer til hastighedsoptimering. Alt for tit sker det, at man ikke tænker over billedets filstørrelse og opløsning – og det kan have nærmest fatale konsekvenser for din hjemmesides hastighed.
Brug derfor kun billeder, som rent faktisk har den nødvendige opløsning, og lad være med bare at have en masse billeder, bare fordi du kan!
Skru ned for det indlejrede indhold
Nogle gange, så vil vi rigtigt gerne indlejre indhold. Det kan eksempelvis være videoer fra YouTube eller opslag fra Facebook, som så kan ses og interageres med igennem din hjemmesiden.
Og idéen er også rigtigt god, men problemet er, at det virkeligt kan nedsætte din hjemmesides hastighed. For når der skal hentes indhold fra andre sider, så koster det simpelthen tid, især hvis du indlejrer fra en side, hvor hastigheden allerede kan være lidt lav.
Tænk over dine plugins
Plugins er en svær størrelse for mange, som designer hjemmesider. For mange gange så har de vigtige funktioner, men de kan også presse tiderne.
Når det kommer til hastighedsoptimering af dine plugins, så er noget af det simpleste, som du kan gøre, at finde de plugins, som fylder meget – men som du kun bruger få funktioner af. Se da i stedet, om du ikke kan finde et plugin, som kun har de nødvendige funktioner uden alt det andet. Så skal der ikke indlæses så meget, og så kan dine besøgende få en bedre oplevelse!
Comments